Ga naar de inhoud

Brief van burgemeester Carla Breuer

26 april

"Daarom wil ik mijn ondersteuning uitspreken voor iedereen die zich inzet om antisemitisme en elke andere vorm van discriminatie een halt toe te roepen"

Beste Teylingers,

Als mens en burgemeester voel ik me betrokken bij wat er speelt dichtbij en in de wereld. Helaas hebben we buiten ons land te maken met conflicten die veel slachtoffers eisen en waar veel mensen in Nederland ook direct of indirect mee te maken hebben. Verschillen worden uitvergroot en mensen komen vaak tegenover elkaar te staan. Dat mag in ons land nooit leiden tot het achterstellen of zelfs aanvallen van bevolkingsgroepen.

Daarom wil ik mijn ondersteuning uitspreken voor iedereen die zich inzet om antisemitisme en elke andere vorm van discriminatie een halt toe te roepen. Het is belangrijk dat we met elkaar bijdragen aan begrip, verzoening en het vreedzame samenleven waar we allemaal naar verlangen.

Als burgemeester kies ik graag mijn eigen woorden, om zoveel mogelijk recht te doen aan onze lokale samenleving. We komen niet in iedere gemeente dezelfde situaties tegen. Antisemitisme en discriminatie uiten zich niet overal op dezelfde manier. 

Daarom doe ik een oproep aan iedere Teylinger om in deze tijden van spanning met elkaar in gesprek te blijven. En daarbij te luisteren naar andersdenkenden, om verschillen te kunnen overbruggen.

Daarmee doen we ook recht aan wat er vaak goed gaat in onze gemeente: dat we elkaar weten te vinden en Teylingen samen maken. Onze gemeenschappelijke inzet daarvoor is de beste manier om ook in onze gemeente vrede te bevorderen.

 

Met vriendelijke groet,

Carla G.J. Breuer

Burgemeester

 

Bekijk de ondertekende brief.

Ga naar het begin