Ga naar de inhoud

Omgevingsvergunning en Verklaring van geen bedenkingen en ontwerp omgevingsvergunning ‘Hoofdstraat 222-224, Sassenheim’ ter inzage

Publicatiedatum:
woensdag 22 mei 2019
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
Ruimtelijke plannen



Omgevingsvergunning en Verklaring van geen bedenkingen en ontwerp omgevingsvergunning ‘Hoofdstraat 222-224, Sassenheim’ ter inzage

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 13 mei 2019 (verzonden 13 mei 2019) de omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van 12 appartementen en een horecagelegenheid, Hoofdstraat 222-224 te Sassenheim. 

De omgevingsvergunning heeft zaaknummer Z-18-057377.

Toelichting

De vergunningaanvraag heeft betrekking op de bouw van 12 koopappartementen en een horecagelegenheid op de percelen Hoofdstraat 222-224 in Sassenheim. Hiervoor is de woning op het perceel Hoofdstraat 222 inmiddels gesloopt en zal ook het pand op het perceel Hoofdstraat 224 gesloopt worden. Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Gebleken is dat het bouwplan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening.

Procedure

Burgemeester en wethouders hebben daarvoor met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, op 13 mei 2019 een omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van dit bouwplan. 

Onderdeel van deze procedure is een door de raad af te geven verklaring van geen bedenkingen. In de vergadering van 7 maart 2019 heeft de gemeenteraad een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven. Tegen deze ontwerpverklaring, die gedurende een periode van zes weken ter inzage is gelegd, zijn geen zienswijzen ingediend. Hiermee is overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad deze verklaring definitief.

Inzien

De omgevingsvergunning met bijlagen en de verklaring van geen bedenkingen liggen ter inzage van donderdag 23 mei tot en met donderdag 4 juli 2019 op het Gemeentekantoor bij de balie van Vergunningen, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim.

De digitale versie kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl vindt u een link naar de omgevingsvergunning.

Beroep

Op grond van artikel 8.1 van de Algemene wet is van vrijdag 24 mei tot en met donderdag 4 juli 2019 het in­stellen van be­roep mogelijk voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn ge­weest tij­dig een zienswijze kenbaar te maken; 

    Beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank te Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

    Tegen de uitspraak van de rechtbank kan hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

     

Voorlopige voorziening

Ook kunnen belanghebbenden – voor zover zij daarbij een spoedeisend belang hebben – op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

 

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt op vrijdag 5 juli 2019 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Informatie

Koos van Kampen van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Arie-Jan Schaap domein Publiekservice via 14 0252 of via de email: k.vankampen@hltsamen.nl en a.schaap@hltsamen.nl.

Ga naar het begin