Ga naar de inhoud

Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding sport- en recreatiepark Elsgeest, Voorhout’

Publicatiedatum:
woensdag 26 augustus 2020
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
Ruimtelijke plannen Ruimtelijke plannen en omgevingsdocumenten



Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding sport- en recreatiepark Elsgeest, Voorhout’

Logo Teylingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen maken in overeenstemming met artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding sport- en recreatiepark Elsgeest, Voorhout’ met identificatienummer NL.IMRO.1525.BP2019VHT08004-ON01 voor iedereen ter inzage ligt.

Plangebied

Het plangebied grenst aan de westzijde van het bestaande sport- en recreatiepark Elsgeest in Voorhout, gelegen in de overgangszone van stad naar open landschap.

Inhoud plan

De gemeente bereidt een nieuw bestemmingsplan voor ten behoeve van uitbreiding van het bestaande sport- en recreatiepark Elsgeest in Voorhout voor één nieuw voetbalveld en twee nieuwe handbalvelden. Het plangebied grenst aan de westzijde van het bestaande sport- en recreatiepark. Deze uitbreiding is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan Dorp Voorhout, maar ontmoet wel aan de noodzaak om ter plaatse meer ruimte voor het sporten te bieden.

Het voorontwerpbestemmingsplan dat voorziet in deze ontwikkeling is voorgelegd aan de vooroverlegpartners in het kader van artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro). Het vooroverleg geeft geen aanleiding tot aanpassing van het voorontwerpbestemmingsplan. Inmiddels is een ontwerpbestemmingsplan gereed dat voldoet aan het gemeentelijke beleid en voorziet in de benodigde omgevingsonderzoeken. Dit ontwerpbestemmingsplan is gereed voor ter inzagelegging zoals bedoeld in Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tezamen met het bijbehorende vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit vanaf donderdag 27 augustus tot en met woensdag 7 oktober 2020 ter inzage.

De digitale versie van dit voorontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’- ‘Ter inzage’ – ‘Ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding sport- en recreatiepark Elsgeest, Voorhout’ vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan en kunt u meer informatie over het plan vinden.

Zienswijzen

Binnen de termijn waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252.

U kunt uw zienswijze ook indienen bij de gemeente Teylingen via e-mailadres gemeente@teylingen.nl.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-20-139592.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Fariq Ishaak van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de e-mail: f.ishaak@hltsamen.nl.

Ga naar het begin