Ga naar de inhoud

Verklaring van geen bedenkingen en omgevingsvergunning ‘40 tijdelijke sociale huurwoningen op de locatie Teylingerdreef Voorhout’ in ontwerp ter inzage

Publicatiedatum:
vrijdag 19 juli 2024
Originele publicatie downloaden:
Download het PDF bestand
Type bekendmaking:
omgevingsvergunning



Verklaring van geen bedenkingen en omgevingsvergunning ‘40 tijdelijke sociale huurwoningen op de locatie Teylingerdreef Voorhout’ in ontwerp ter inzage

Burgemeester en wethouders van gemeente Teylingen maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 40 tijdelijke (20 jaar) sociale huurwoningen op de locatie Teylingerdreef (naast vrachtwagenparkeerterrein), Voorhout ter inzage liggen. 

Plangebied

Het plangebied betreft de locatie van het voormalig baggerdepot, naast het vrachtwagenparkeerterrein in Voorhout. Kadastraal bekend gemeente Voorhout, sectie B, nummer 7219.

Inhoud plan

De gemeente heeft op 25 december 2023 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van 40 sociale huurappartementen voor een periode van 20 jaar op de planlocatie, naast het vrachtwagenparkeerterrein aan de Teylingerdreef in Voorhout. De bebouwing is in de vorm van drie geschakelde appartementenblokken, van twee en drie bouwlagen. Het appartementencomplex bestaat uit 1-, 2- en 3-kamerappartementen. De aanvraag omgevingsvergunning is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.

Op grond van de ruimtelijke onderbouwing voor het plan, die onderdeel uitmaakt van de aanvraag omgevingsvergunning, is er sprake van een goede ruimtelijke ordening. Aan het plan kan daarom medewerking worden verleend door het afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen

Op 1 juli 2024 heeft de gemeenteraad van Teylingen een ontwerp verklaring van geen bedenkingen afgegeven zoals bedoeld in artikel 2.27 van de Wabo, voor het afwijken van het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Buitengebied Teylingen,1e herziening’.

Ter inzage

De ontwerpvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen met de daarbij behorende stukken liggen vanaf dinsdag 23 juli 2024 tot en met maandag 2 september 2024 voor een ieder ter inzage. Deze stukken kunt u inzien bij de receptie van het gemeentekantoor Wilhelminalaan 25, in Sassenheim.

De digitale bestanden staan op www.teylingen.nl/bestemmingsplannen en op https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart. Zoek op identificatienummer NL.IMRO.1525.OMGVG2024TEY01085-ON01. Of kijk op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Lindy van der Klaauw van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Eric Griffioen van domein Publiekservice via 14 0252 of via de email L.vanderklaauw@hltsamen.nl en E.griffioen@hltsamen.nl. Bij afwezigheid van beiden kunt u ook contact opnemen met R.vandergeest@hltsamen.nl.

 

Ga naar het begin