Ga naar de inhoud

Gestelde vragen

De ontvangen vragen hebben we zoveel mogelijk per onderwerp uitgesplitst. Deze pagina wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe vragen en antwoorden. De vragen die zijn gesteld tijdens het webinar zijn in een apart document terug te vinden op deze pagina.


Communicatie

Vraag C1:

Is het een idee om ook een maandelijkse nieuwsbrief “grootseminarie” in het leven te roepen? Dit heeft heel goed gewerkt bij het project Herenweg. Ik zie deze suggesties ook in het licht van het project "Regie, organisatie en communicatie in bouwprojecten" dat in juli 2019 door de raad is goedgekeurd.


Antwoord C1:

Om onze burgers op de hoogte te houden over het project zullen wij elk kwartaal een digitale nieuwsbrief uitbrengen. De eerste nieuwsbrief verzenden wij begin september 2020. De nieuwsbrieven zijn op de website te raadplegen.
Mocht u de nieuwsbrieven via de mail willen ontvangen, dan kunt u zich daarvoor aanmelden door een mail te sturen aan grootseminarie@hltsamen.nl.

Op dit moment communiceren wij naar onze burgers ook via de website (en soms de media zoals het huis-aanhuisblad ‘De Teylinger’). De website houden wij zoveel mogelijk actueel. Hier is veel informatie over de plannen te vinden.

 

Overdracht gronden

Vraag O1:

Hoe zit het met de overdracht van gronden aan VVE Park Klinkenberg en Stichting Kinderboerderij de Kloosterhof? 

Antwoord O1:

De ontwikkelaar Marienhaven Warmond BV heeft in november de gronden achter Park Klinkenberg (het bosperceel) overgedragen aan de VVE Park Klinkenberg. Dit is perceel 2 op onderstaande tekening (in lichtblauw aangegeven).

In de koopovereenkomst tussen de ontwikkelaar en de VVE staat dat het gebied tussen zonsopkomst en zonsondergang openbaar toegankelijk blijft voor de inwoners van Warmond en anderen om daar op de paden te wandelen, te spelen en huisdieren uit te laten.  De eigenaar/VVE kan voorwaarden aan het gebruik van het gebied stellen.

Vanaf begin 2021 zijn in opdracht van de VVE onderhoudswerkzaamheden in het gebied uitgevoerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Van Amsterdam.

In september 2020 is de tuin rondom het appartementencomplex door de ontwikkelaar overgedragen aan de VVE. Deze gronden zijn met donkerblauw op de tekening aangegeven. Deze tuin en het binnenplein tussen de gebouwen is privéterrein en is niet toegankelijk voor derden.

Op de website van de VVE Park Klinkenberg is meer informatie te vinden over het onderhoud, beheer en het gebruik van het Bospark (bosperceel) achter Park Klinkenberg.

De ontwikkelaar heeft in november ook het perceel waarop de kinderboerderij de Kloosterhof ligt overgedragen aan de Stichting Kinderboerderij de Kloosterhof. Ook in die overeenkomst is opgenomen dat het gebied tussen zonsopkomst en zonsondergang openbaar toegankelijk blijft.

Verkeer/Parkeren

Vraag VP1:

Wat gebeurt er met de 11 parkeerplaatsen langs de Oude Dam en komt er een doorsteek voor auto’s naar de Kloosterwei?
 

Antwoord VP1:

De gronden van de 11 parkeerplaatsen worden eigendom van de gemeente. Ons voornemen is vooralsnog om, gelijktijdig met de herinrichtingswerkzaamheden van de initiatiefnemer, ook de bestaande 11 parkeerplaatsen aan de Oude Dam te herstraten, zodat de Oude Dam integraal wordt opgeknapt. Het gaat hierbij om één langsparkeervak, zes haaksparkeervakken en vier (semi)langsparkeervakken.

Daarnaast zijn wij gelet op uw reactie/zorgen en verschillende gesprekken met, en e-mails van het bestuur van de VVE Park Klinkenberg, voornemens om ook de verkeersveiligheid/bereikbaarheid ter plaatse van de (semi)langsparkeervakken aan de Oude Dam op korte termijn nader te onderzoeken. Afhankelijk van de bevindingen uit het verkeersonderzoek kunnen extra maatregelen worden getroffen om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid op dit gedeelte van de Oude Dam te verbeteren.

Er wordt géén permanente doorsteek voor autoverkeer gemaakt tussen de Oude Dam en de Kloosterwei. De bestaande doorsteek heeft voor het autoverkeer alleen de functie van een calamiteitenontsluiting. Voor de (brom)fietsers en voetgangers blijft de situatie ongewijzigd.


Vraag VP2:

Is het voorterrein van Marius met parkeerplaatsen openbaar en mag iedereen zijn auto daar neerzetten?


Antwoord VP2:

Het terrein van Marius is (en blijft) privéterrein, dat wel openbaar toegankelijk is. De parkeerplaatsen zijn primair bedoeld voor de bewoners - daar betalen ze ook voor - en bezoekers van Marius, maar derden mogen daar tijdelijk/kort parkeren. De beheerder van Marius zal zelf “handhavend” optreden, als auto’s van derden te lang geparkeerd staan op deze parkeerplaatsen, om deze plaatsen beschikbaar te houden voor de bewoners en bezoekers. Dat is de verantwoordelijkheid van de ontwikkelaar/initiatiefnemer. Bij de parkeeroplossing wordt wel gekeken of er fysiek enig onderscheid gemaakt kan worden tussen plekken die ook door derden gebruikt kunnen worden en de parkeerplaatsen die primair bedoeld zijn voor bewoners.

 

Ga naar het begin