Ga naar de inhoud

Meer informatie

  • Laatste update: 12 juni
  • Identificatienummer: NL.IMRO.1525.BP2023TEY11004-VA01
  • Ter inzage termijn: donderdag 13 juni 2024 tot en met woensdag 24 juli 2024
  • Bekijk digitale versie: ruimtelijke plannen
  • Heeft u vragen? Neem gerust contact op met de afdeling Ruimte via het telefoonnummer 14 0252

Bestemmingsplan “Crisis- en herstelwet bestemmingsplan aanvullende bouw- en gebruiksregels Teylingen” gewijzigd vastgesteld

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 30 mei 2024 het bestemmingsplan “Crisis- en herstelwet bestemmingsplan aanvullende bouw- en gebruiksregels Teylingen” (hierna: Chw-plan) met identificatienummer NL.IMRO.1525.BP2023TEY11004-VA01 gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Status

Stukken inzien

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 13 juni 2024 tot en met woensdag 24 juli 2024 ter inzage in het gemeentehuis in Sassenheim.

U kunt de vastgestelde digitale planbestanden ook inzien op de website van de gemeente www.teylingen.nl onder ‘Inwoners en ondernemers’ – ‘Bouwen en Wonen’ - ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘Teylingen’ via een link naar:

Inhoud Crisis- en herstelwet bestemmingsplan

Binnen de gemeente bestaan er twee documenten met beleidsregels die een relatie hebben met het toepassen van een kruimelafwijking. Het gaat hier om de “Beleidsnota bij kleine afwijkingen van het bestemmingsplan, Gemeente Teylingen” en de beleidsregel “Ruimtelijke randvoorwaarden logiesgewijze huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten Duin- en Bollenstreek”. Deze beleidsregels worden in dit Chw-plan beleidsneutraal omgezet.

De regels in dit Chw-plan gelden aanvullend op de huidige ruimtelijke regels. De huidige ruimtelijke regels worden dus niet vervangen. De regeling in dit Chw-plan is pas van toepassing als een activiteit niet voldoet aan het geldende bestemmingsplan of wanneer er geen regels over de betreffende activiteit zijn gesteld in het geldende bestemmingsplan.

Ook wordt met dit Chw-plan een verdere stap gezet op weg naar de implementatie van de

Omgevingswet. Veel initiatieven die niet passen in het voorheen geldende bestemmingsplan werden voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet toegestaan met toepassing van het zogeheten kruimelgevallenbeleid. Dit beleid maakte kleine afwijkingen mogelijk voor bouw- en gebruiksactiviteiten. Met de komst van de Omgevingswet bestaan er geen kruimelafwijkingen meer. Vanaf 1 januari heeft een initiatiefnemer een vergunning nodig voor een buitenplanse omgevingsplanactiviteit (Bopa). Hiervoor gelden meer eisen. Deze verandering is niet wenselijk. Daarom is er in de gemeente Teylingen voor gekozen om het kruimelgevallenbeleid om te zetten naar juridische regels. In dit Chw-plan is ook een verwijzing opgenomen naar het geldende arbeidsmigrantenbeleid, zoals dat nu geldt.

Om dit plan in procedure te brengen, is toestemming gevraagd aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK). Hiervoor hebben we toestemming gekregen. Het bestemmingsplan is opgesteld op een wijze dat het aan de regels van de Omgevingswet voldoet.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. den Braber of met mevrouw L. van der Klaauw van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 14 0252.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van vrijdag 14 juni 2024 tot en met donderdag 25 juli 2024 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Gelet op de gewijzigde vaststelling geldt dit alleen voor:

  • Belanghebbenden;
  • Niet belanghebbenden wanneer hij of zij:
    • tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “Crisis- en herstelwet bestemmingsplan aanvullende bouw- en gebruiksregels Teylingen” naar voren hebben gebracht;
    • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;
    • bezwaar heeft tegen de wijzigingen die zijn aangebracht bij het vaststellen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 26 juli 2024 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Ga naar het begin