Ga naar de inhoud

Proef doseerlicht bij rotonde Parklaan

18 oktober

De provincie Zuid-Holland gaat een test doen met doseerlichten op de rotonde N208 / Parklaan / W. Warnaarlaan in Sassenheim

De provincie Zuid-Holland gaat een test doen met doseerlichten op de rotonde N208 / Parklaan / W. Warnaarlaan in Sassenheim. De doseerlichten worden geplaatst op de N208, vóór de rotonde, komend vanaf de A44. Deze praktijkproef loopt van december 2024 tot eind 2025.
 

Waarom een praktijkproef met doseerlichten?

De N208 is een drukke weg en mensen uit de Vogelbuurt moeten soms lang wachten om de rotonde op te kunnen. Met deze proef wil de provincie kijken of doseerlichten leiden tot een kortere wachttijd voor auto's uit de Vogelbuurt, zónder dat dit leidt tot lange files op de N208 of verminderde verkeersveiligheid.
 

Resultaten van deze proef bijhouden en beoordelen

Voor en tijdens de proef meet de provincie de wachttijd voor de rotonde en de doorstroming op de N208. Als het nodig is, stellen ze de doseerlichten anders in. Ook wordt tijdens de proef aan weggebruikers naar hun mening over de situatie gevraagd. Na de praktijkproef bekijkt de provincie alle resultaten en besluit ze of de doseerlichten blijven staan of worden verwijderd. Als er tijdens de proef ongewenste effecten optreden, dan kan worden besloten om de proef eerder te stoppen.
 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van zuid-holland

Ga naar het begin